Socialdemokrater för tro och solidaritet i Mark

Om oss

Socialdemokrater för Tro och Solidaritet (STS) är en del av Socialdemokratiska arbetarepartiet. STS är också självständiga med en egen organisation. STS består av ett 80-tal lokala föreningar runt om i landet som är kopplade till de socialdemokratiska arbetarekommunerna.

STS har många medlemmar med många olika uppfattningar, exempelvis människor med varierade trosuppfattningar samt medlemmar som inte är troende. Ett flertal medlemmar uppskattar STS på grund av deras politik och den ideologiska profilen. Man brukar säga att vi är ”lite rödare och lite grönare”.

STS politik kretsar kring tre områden: ”Ett samhälle för alla”, ”Internationell solidaritet” och ”Hållbar utveckling”. Att vara medlem i STS innebär även ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter och social rättvisa.

För att uppnå uppsatta mål (motverkan av antisemitism, islamofobi och annan rasism) använder STS religionsdialog. STS jobbar även för militär alliansfrihet och ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle. Internationellt har STS i många år engagerat sig i frågor som är kopplade till Mellanöstern, främst i Israel och Palestina.

Vår verksamhet

På grund av rådande Coronapandemi är Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Marks verksamhet för närvarande begränsad. Förhoppningen är att vi ska komma igång med aktiviteterna så fort pandemin börjar att plana ut.

Vi har bland annat planerat att starta en studiecirkel om högerextremismen i Sverige. Vi som är engagerade i STS i Mark vill ha många nya medlemmar som är politiskt intresserade och som delar våra värderingar.

Så om du finner ovanstående information givande så är du varmt välkommen till oss! Tveka inte att bli medlem, vi ser fram emot att träffa dig!

Föreningens styrelse 2020

Ann-Marie Stenhoff Ordförande
Mary Österström Vice ordförande
Thord Harrysson Kassör
Anna Österström Sekreterare
Mona Friberg  
Björn Andersson  
Bodil Wennerström

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL