Eftersmak från fullmäktiges debatt

Debatten som är ett av det fina verktygen i en demokrati då man ventilerar och bryter varandras åsikter och visar varann respekt. Där man står för sina åsikter och inte försöker gömma dem med bortförklaringar som Moderaterna i Mark gjort när det gäller förslaget att ensamkommande barn ska få stanna i vår kommun om de fyller 18 år eller ålders uppskrivs av migrationsverket medan de väntar att få sin asylansökan prövad.

Detta har (M) hela tiden ogillat men genom att begära återremiss trots att dom visste  att det fanns en klar majoritet i fullmäktige till de asylsökande ensamkommandes  barnens fördel. Det har lämnat en obehaglig känsla i mitt sinne.

Fegheten att inte stå rakryggad för sin åsikt. Jag försöker förstå hur (C) , (Kd), (L) och (Mp) känner sig idag då Moderaterna, det största paritet i Markalliansen som dom i vanliga fall styr kommunen tillsammans med, visar en helt annan värdering och människosyn.

Har full förståelse för att man inte tycka precis samma i allt, men jag har svårt att förstå hur man för maktens skull kan  fortsätta samarbeta med någon som visar upp en en helt annan värdering och människosyn och som lierar sig med SD.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL