Träffa vårt kongressombud Håkan

Hej Håkan! Nu närmar det sig kongressen! Hur känns det? 

– Det känns oerhört hedrande att få representera Socialdemokraterna i Mark. Men även spännande och ansvarsfullt. Det kommer finnas cirka 1000 Socialdemokrater på plats var av 350 är ombud som ska fatta beslut om bland annat partiets politiska riktlinjer, vår framtida politik.

Kan du berätta något om hur era förberedelser har sett ut inför kongressen?

– Vi har i Älvsborg Södra partidistriktets delegation gemensamt gått igenom vissa frågor samt fördelat ett övergripande ansvar över olika politikområden bland oss ombud. Det har varit mycket att läsa, sena kvällar och mycket att ta ställning till. Därutöver har jag nätverkat och diskuterat med ombud från hela landet för att med gemensamma krafter få gehör på kongressen för våra ställningstaganden.

Vad ser du mest fram emot? 

– Att få träffa alla jag nätverkat med i frågan om Utsatta EU-medborgare samt genom förhandlingar med partistyrelsen eller genom votering fastställa att Socialdemokraterna är mot ett tiggeriförbud. Det är genom reformer i hemländerna som roten till tiggeriet ska bekämpas. Jag ser fram emot att vi även på flera andra områden ska få majoritet för en bättre och tydligare politik.

Tack så mycket Håkan! Vi önskar dig och ombudet Ulf Dahlberg lycka till i arbetet! I nästa inlägg får vi en intervju med Ulf. 

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL