Sprickorna i det borgerliga minoritetsstyret i Mark ökar!

Lisa Dahlberg (S)
Lisa Dahlberg (S)

I radio Sjuhärad i fredags gav Kommunstyrelsens ordförande (M) Tomas Johansson besked angående konsekvensen för andra skolor när nu alliansen beställt projektering av en stor Lyckeskola. Beskedet från Tomas Johansson var tydligt ”vi i alliansen har inga planer på att lägga ned någon skola i Mark”.

Efter det dröjde det inte ens en vecka innan alliansens splittring i skolfrågan blev tydligare än någonsin. I dagens Markbladet berättar nämligen alliansens främste skolpolitiker, Liberalen Sofia Sjöstrand, att hon tänker driva frågan om att lägga ned Fritslaskolan och att hon aldrig tänker kompromissa bort det. Sjöstrand (L) berättar också att hon inte har något emot att den nya Lyckeskolan blir den nya storskolan som tar emot elever från hela kommunen.

Därmed har våra farhågor besvarats- de borgerligas beställning av den nya skolan i Kinna innebär att en stor risk finns att Fritsla läggs ned. Det ställer vi inte upp på!

Nu kräver vi återigen svar av Kommunstyrelsens ordförande – vad är det som gäller, eller för att låna ett känt uttryck ”vem är det som styr egentligen?”

Lisa Dahlberg

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL