Moderaterna visar sitt rätta ansikte

Nu känner vi igen Högerpartiet Classic. Människor ”förtingligas” och definieras som mer eller mindre lönsamma. Avlägsen känns tiden då vi uppmanades att ”öppna våra hjärtan”.
Att skicka iväg asylsökande, som påbörjat utbildning och nätverksbyggande i vår kommun, är inte bara fyrkantigt och ointelligent utan också fullständigt omänskligt. För den enskilde betyder detta ytterligare en återgång till ruta ett i sin strävan att bygga en framtid.
De inlägg som Kerstin Weimman-Lindén (M) presterade i Kommunfullmäktige, 28/9, säger mer om hennes människosyn än om hennes omsorg om skattebetalarnas pengar. Eftersom det gäller mycket få fall, och endast till dess att asylprövningen är klar, är dessutom den ekonomiska effekten försumbar (enligt Socialnämndens ordförande med flera). Att ställa olika grupper mot varandra är ett lika vanligt som säkert lågvattenmärke.

En förklaring till att man framhärdar i sin önskan att bli ”bäst på att vara värst” kan vara ett desperat försök att plocka tillbaka förlorade röster från SD, den för dagen enda potentiella källan.

Kommunfullmäktige har ytterligare en gång, 26/10, haft en maratondebatt i ämnet. Vi fick åter uppleva samma skrämmande arrogans från ”den nya alliansen” M, SD och Mbp. Vi kan dock konstatera att voteringen utföll 33 mot 16 till fördel för ”Peter Landgrens förslag”.  En delseger för förnuft och mänsklighet.

Arvid Eklund
Anita Lomander

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL