Ett år helt präglat av det nya viruset

Vi börjar närma oss slutet av 2020, och ingen kan väl säga att året blev som vi hade tänkt oss.

För ett år sedan hade vi knappt hört talas om Covid mer än möjligtvis i form av notiser om ett nytt okänt virus i Kina. Men 2020 blev ett år helt präglat av det nya viruset. Vi skulle alla önska att vi kunde se ett slut på farsoten, men tyvärr befinner vi oss i ett läge där smittspridningen ökar och situationen blivit allvarligare.  Vi måste alla därför tillsammans hörsamma statsministerns maningar:

Men alla måste göra mer. Det är på dig och mig det beror. Så: Håll dig uppdaterad om vilka råd och rekommendationer som gäller där du befinner dig. Träffa bara människor som du bor med. Om du bor ensam, välj en eller högst två vänner att umgås med. Men fortsätt hålla avstånd. Stanna hemma vid minsta symtom. Tvätta händerna ofta och noggrant. Och du som arbetsgivare: om det går, möjliggör för dina anställda att jobba hemifrån. Alla saker som du skulle vilja göra, men inte är nödvändiga:  Ställ in. Boka av. Skjut upp.”

Det vi gör som medmänniskor i detta svåra läge, är avgörande, men också det vi gör tillsammans, som kommun, region och nation. De insatser som regeringen har genomfört har varit omfattande, både när det gäller att minska smittspridning och att säkerställa att Sverige kan stå starkt efter pandemin. Men vi skall inte heller förglömma alla de viktiga insatser som genomförs på lokal nivå. I tider som dessa inser vi alla hur beroende vi är av varandra och hur viktig vår gemensamma välfärd är.

Som ordförande för partidistriktet är jag väldig stolt över hur vi trots pandemin har lyckats hålla uppe verksamheten. I såväl partidistriktet, arbetarekommuner som S-föreningar har vi ställt om verksamheten till att hitta digitala lösningar. Självklart kan aldrig digitala lösningar ersätta våra normala möten.  Att få träffas, utbyta idéer, fatta beslut eller bara få ta en fika tillsammans är avgörande för en folkrörelse som vår. Men kanske kan digitala möten ändå bli ett bra komplement även i framtiden till våra övriga möten. Tekniken skapar ju onekligen nya möjligheter för oss, att exempelvis på möte med en socialdemokratisk förening ha med en central företrädare för vårt parti på ett enkelt sätt.

Men just nu hoppas vi bara att vi ändå snart skall få träffa varandra igen. Men till dess. Håll i, håll ut. Ta hand om er och ta hand om varandra.

Med detta vill jag också passa på att önska er alla en kommande god jul och gott nytt år.

Ulf Olsson
Socialdemokratiska Partidistriktet i Sjuhärads ordförande

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL