Första spadtaget för nya Lyckeskolan

Hej på er allihopa!
 
Äntligen är vi här.
 
Äntligen ska bygget börja.
 
Ja hör ni, jag vet inte om någon byggnad har varit så efterlängtad som nya Lyckeskolan är. Det känns underbart att se maskinerna som börjat bereda marken, nu längtar vi efter lyftkranar och byggmaskiner och alla arbetare som ska arbeta här på området. Jag är helt säker på att det här arbetet kommer följas med stort intresse av många markbor.
 
Vi kommer få en fantastisk skola på det här området. Det hade inte varit möjligt utan alla er. Ni har engagerat er i framtagandet av den nya skolan. Ni har drömt, ritat, funderat, diskuterat och allt detta har utmynnat i den byggnad vi nu tillsammans med Skanska bygger för 600 elever.
 
Jag vill rikta ett särskilt stort tack till er elever och till hela skolans personal på både Lyckeskolan och på Örbyskolan. Jag vet att ni alla har engagerat er så mycket i det här arbetet. Tack för att ni har orkat fortsätta arbeta, jobbat på och hålla energin uppe under den här tiden!
 
300 miljoner kronor kostar den nya skolan att bygga. Det är en svindlande summa pengar. Men det som svindlar än mer, hör ni, det är allt som ska hända i det här nya huset.
 
För här ska framtiden växa.
 
Här ska elever lyckas med matteproven, här ska lärare arbeta för att hjälpa elever att få ny kunskap och insikter. Här kanske elever kommer gå som hjälper oss lösa klimatutmaningen? Här ska elever komma för sent, ja här ska elever bli nästan vuxna.
 
Ja, vår nya Lyckeskola ska vara precis den platsen som en skola ska vara. En plats där varje elev ska får utvecklas, utmanas och utbildas. I det här huset finns det inget slut på hur stora drömmar och ambitioner man får ha.
 
Nu ska jag avrunda… Snart är det dags att sätta spaden i backen.
 
Men jag säger inte tack och hejdå till er nu.
 
Jag säger att vi ses här igen, i augusti 2021, för då ska rektor Morgan Andersson få sätta nyckeln i dörren och ni alla ska få flytta in i er nya skola. Vi ses i augusti 2021!
 
Tack för ordet!

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL