Ja, låt oss då flagga varje dag i veckan. Hela tiden.

Sverigedemokraterna i Marks ordförande Glenn Glansin öppnar upp för att flagga med regnbågsflaggan, varje dag i veckan. Det är positivt!  

Värt att notera är att det inte är den linje som genomsyrar SD:s politik i landet. Söker på internet så finner du massor av exempel där Sd motarbetar Pride och regnbågsflaggan exempelvis:

Radio Sjuhärads reportage 2021 om SD i Ulricehamn som är kritiska till Pride flaggan och vill att kommunen ska ”hålla oss till den svenska flaggan”.

– Sverigedemokraterna i Mark var tydliga med att kommunen inte ska flagga med Pride flaggor i kommunfullmäktiges vägledningsdebatt 2021. Se Markbladets reportage den 31 mars 2021.

Sverigedemokraterna i Eskilstuna vill inte längre att kommunen ska sponsra stadens Pridefestival. “Vi uppfattar Pride som en radikalpolitisk organisation på den liberala vänsterkanten som utesluter SD” säger företrädare för SD i april 2023.

– I riksdagsmotioner 2022/23:1001 vill SD i lag bestämma vilka flaggor som ska få användas vid offentliga byggnader. Prideflaggan och politiska flaggor ska förbjudas.

Idag är Regnbågsflaggan den vanligaste symbolen för HBTQ+ personers och alla människors, lika värde och rätt oavsett sexualitet. Flaggan är en symbol för både Pride, mångfald och tolerans.

SD:s ordförande i Mark föreslår att vi kan flagga med regnbågsflaggan varje dag i veckan. Hela tiden. För ovanlighetens skull håller jag med. Låt Marks kommun flagga med regnbågsflaggan varje dag i veckan. Hela tiden.

Håkan Andersson (S)
Ordförande för Socialdemokraterna i Mark

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL