Johan Danielsson (S)

Svenska löner ska gälla i Sverige

Som fackligt aktiva är det vår uppgift att se till att människor som arbetar i Sverige kan leva på sin lön och att företag inte kan konkurrera med hjälp av social dumnping.

Tyvärr har vi sett alltför många exempel på hur arbetsgivare utan skrupler utnyttjar människor och kringgår nationell lagstiftning. I Europa har vi en unik chans att öka möjligheten till lika lön för lika jobb men då handlar det om att påverka politiken på den Europeiska nivån i rätt riktning. Det behöver bli ordning och reda på Europas arbetsmarknad. I EU- parlamentsvalet den 26 maj driver LO bland annat dessa krav:

  • Svenska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad.
  • Ingen ska dö på jobbet- ingen ska bli sjuk av jobbet.
  • Förbättrad anställningstrygghet.
  • Vi ska ha ordning och reda på våra vägar.

För att det ska kunna bli verklighet måste högerkrafterna, både de konservativa och de högerextrema tryckas tillbaka. I nästan alla frågor som rör trygghet på jobbet har dessa hittills röstat nej. SD har till och med röstat nej till en strategi mot svartarbete och utnyttjande av arbetskraft. VI vill ha ett EU för vanligt folk, med en stark Socialdemokratisk grupp i parlamentet.

Vår röst i EU- parlamentet är Johan Danielsson, nummer två på Socialdemokraternas lista till EU- parlamentsvalet, kryssa in honom som LO:s och folkets röst i parlamentet. Lägg din röst, antingen på valdagen den 26 maj eller under förtidsröstningen som börjar den 8 maj och pågår till valdagen.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL