Vill Moderaterna avveckla Öxabäck?

Insändare i veckans Markbladet: 

Marks Bostads AB äger idag 20 lägenheter i Öxabäck. Lägenheterna har en relativt låg hyra, som är attraktiva för såväl yngre som äldre. Dessa vill nu moderate Erik Arnell, ordförande i MBAB sälja ut.

Moderaterna har tidigare drivit igenom en fastighetsförsäljning i Björketorp och nu diskuteras Öxabäck. Argumenten är en kortsiktig vinst, ett argument som vi socialdemokrater inte förstår.
Det är ett förvaltningsmässigt bekymmer att äga så få lägenheter i en ort lite avsides. Paradoxalt med att sälja de befintliga finns tankar om att bygga nytt? Hur ger det en effektivare och bättre förvaltning?

Man ska också veta att när vi säljer fastigheter, så görs det till högstbjudande och därmed faller den uppmålade bilden om lokala entreprenörer som tar över.

Besittningsrätten inom hyresavtalet är stark, men det är ändå svårt att lämna garantier för fastigheternas framtid hos de nya ägarna. Bostadsrätter eller lyxrenoveringar kan förekomma, vilket gör det svårt för många att bo kvar.

Vi socialdemokrater vill utveckla landsbygden, i detta fall Öxabäck. Vi är positiva till att bygga fler hyresrätter på orten. Och ser det som en nödvändighet att behålla befintligt bestånd för en god framtida förvaltning.

Socialdemokraterna vill att MBAB är med i Öxabäcks framtid. Vad vill Moderaterna?

David Berglund (S)

Styrelseledamot

Marks Bostad AB

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL