En bra dag i mitt liv

Förutom att jag är förtroendevald för Socialdemokraterna så är jag också ordförande för Markkretsen i Röda Korset som är en hjälporganisation som finns över hela världen. Den 31 oktober 2015 var den dag som vi i Röda korset öppnade vår lokal Kinnagården.
På  bara sex timmar bäddade, handlade och kokade vi kycklingsoppa. Och på kvällen kom 34 gäster. Detta har berikat mig och många de ca 35 andra volontärerna som under två månader hjälpte till att driva Kinnagården som mottagningsenhet för flyktingar från hela världen. Volontärerna kom vi främst i kontakt med på Facebook. De ställde upp med allt! Lagade mat, städade  tvättade, tröstade.
Tänk att vi kunde med enkla medel se till att ge flyktingarna en varm och skön säng att sova i, mat som mättade deras magar. Vi kunde se barnen leka på lekplatsen. Grannar till Kinnagården kom med lekmaterial och godis till barnen, med varma kläder och skor. Detta känner jag en sådan stor glädje och tacksamhet över! Det ger mig fortfarande energi att fortsätta arbetet för ett rättvisare samhälle.
Det ger också glädje över att vi i vår Röda Korskrets kunde hjälpa till med omhändertagandet av det största antalet flyktingar som någonsin kommit till vårt land. Det blev möjligt tack vare alla frivilliga som ställde upp! Jag känner fortfarande värmen av alla kramar vi fick.
Vi har visat att vi kan!
Mellan 31 oktober och 13 december tog vi emot ca 330 personer. Fortfarande har jag kontakt med några som nu har fått stanna i Sverige och de flesta bor i Värmland. Nu måste vi alla tillsammans arbeta för att de flyktingar som kommit och kommer till vår kommun trivs och att de kan bygga upp ett nytt liv här och tillsammans med oss göra Marks kommun rikare!
facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL