Medlemsutbildning steg 1-3

Socialdemokraternas grundläggande medlemsutbildning är ett av de viktigaste verktygen för medlemmarna i vårt parti. Det är också ett viktigt verktyg i byggandet av en stark partiorganisation, och höjer dessutom nivån i hela vårt studiesystem.

Genom att i grupp få chansen att diskutera och få insikter om politik, ideologi, historia och hur partiorganisationen fungerar, får medlemmarna bättre verktyg för delaktighet, engagemang och ett aktivt medlemskap i partiet.

Medlemsutbildning steg 1

Steg 1 är utbildningen där allt börjar! Varje vår och höst arrangerar socialdemokraterna i Mark medlemsutbildning steg 1. Alla medlemmar erbjuds utbildningen och det ska aldrig dröja mer än ett halvår sedan du blev medlem innan du får frågan om just du vill gå utbildningen

Medlemsutbildning steg 2

Gav steg 1 mersmak?

När du gått vår grundutbildning steg 1 och blir sugen på mer, då är det dags för nästa steg! Upplägget är fortfarande ganska likt steg 1, vi pratar organisation, historia och vår ideologi – men vi fördjupar oss ännu mer.

Tillsammans med partikamrater i Sjuhärad

Fortsättningskursen genomförs tillsammans med de andra arbetarkommunerna i Sjuhärad. Du får chansen att träffa fler partikamrater från andra kommuner i sjuhärad under trevliga och lärorika former.

På partidistriktets studieportal kan du läsa mer om aktuella kurser.

Upptäck kraften i vårt parti

Vår förening består av många medlemmar med mycket kunskap. Vi är vanliga människor som drivs av idén om ett jämlikt samhälle. Förhoppningsvis upptäcker du under studiernas gång styrkan i vad vi människor kan åstadkomma tillsammans när vi pratar med varandra- precis som under utbildningen.

Medlemsutbildning steg 3

Fördjupning
Du som gått steg 1 och 2 är välkommen att anmäla dig till det sista steget i medlemsutbildningen. Här fördjupar vi oss ytterligare i vår historia, ideologi och organisation. Kursen präglas av mer diskussioner och du kommer säkert få frågan – vad kan du göra?

En riksutbildning
Medlemsutbildning steg 3 drivs av vårt parti centralt och är ofta belägen på någon av arbetarrörelsens folkhögskolor i landet. Du får säkerligen träffa fler partikamrater än från just vårt partidistrikt på den här kursen.

Intresserad?
Kontakta arbetarekommunens studieorganisatör Helen Eriksson för information om när nästa kurs är planerad!

Alla medlemsutbildningar är kostnadsfria.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL