Hotet mot den svenska modellen

Samtidigt som M lanserar begreppet ”den nya svenska modellen” visar en ny rapport hur de konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Nu kräver vår kandidat Johan Danielsson svar från moderaternas Tomas Tobé vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i europaparlamentet framgent?

Det är 47 dagar kvar till Europaparlamentsvalet, ett val som är avgörande för den svenska modellens överlevnad. Vi socialdemokrater kämpar för att alla löntagare i Europa ska ha schyssta villkor, för att svenska förhållanden ska gälla på svensk arbetsmarknad, för att stoppa lönedumpning och för att bevara den svenska modellen.

Moderaterna och den svenska högern säger att de värnar den svenska modellen, men i Europaparlamentet har de istället röstat för att avveckla den. De senaste fem åren har Moderaterna och Sverigedemokraterna konsekvent ställt sig på storföretagens sida mot vanligt folk och mot vanliga löntagare – för lägre löner och sämre villkor.

– Jag är uppriktigt orolig över Moderaternas agerande och de konsekvenser det riskerar att få för vanligt folk i Sverige och Europa. Därför kräver jag en debatt med Tomas Tobé, där de får förklara vad de menar med den ”nya svenska modellen” och om de även under nästa mandatperiod kommer att fortsätta driva samma löntagarfientliga politik i EU, säger Johan Danielsson, andrakandidat för Socialdemokraterna i EU-valet

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL