Nio månader kvar till valet

Arbetet inför valet är i full gång. Håll utkik efter inbjudningar till möten och var med och påverka och hjälp till i valarbetet. Om vi alla hjälps åt så når vi vårt mål.

Är du intresserad av uppdrag i en nämnd, hör då av dig till din S-förening som sedan kan nominera dig. Vi behöver vara många som hjälps åt!

Är du ny eller gammal i politiken har du möjligheter att delta i en medlemsutbildning och får då en bra grund att stå på.

”Fullmäktigegruppen” har nu haft avslutning på sin utbildning som pågått i 2 år och gästades då av kommunalrådet Tony Hansen från Tranemo som berättade om deras resa när de tog över makten.

Vi startar nästa år i slutet av mars en utbildning för att stärka de som är föreslagna att sitta som våra ledamöter och ersättare i fullmäktige efter valet 2018. Detta i ett samarbete med Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.

”Det sliras på allas lika värde nu. Den tendensen måste vi bekämpa.”

Jan Eliasson

Hos oss i Marks kommun visade detta sig i en diskussion i fullmäktige under hösten. Moderaterna visade där upp sitt rätta jag i debatten om ensamkommande flyktingbarn under 18 år och även de som åldersuppräknats en möjlighet att stanna kvar i kommunen medan deras asylärende avgjorts.

Här några av Moderaternas utspel i fullmäktiges talarstol:

”Ska de som ljugit om sin ålder premieras för detta?”

”Det är inte riktiga barn vi talar om”

”De har inga riktiga skäl till asyl”

och att det skulle bli dyrt då

”Vi inte vet hur många som skulle välla in i kommunen”.

Sanningen är att det finns knappt 30 barn i denna grupp. Vi har drivit frågan som en fråga om medmänsklighet. Nu är beslutet att de stannar i kommunen och fortsätter att gå i skolan i väntan på beslut, åtminstone fram till siste december 2018. Tyvärr har beslutet nu överklagats så vi får se hur det slutar…

Vill rikta ett stort varmt tack till Peter Landgren för att du tog på dig rollen som kommunalråd och gjorde det möjligt för Lisa att vara föräldraledig. Du fick ett tufft år med några oförutsedda händelser som du klarade med stor skicklighet. Stort tack!

Processen med att anställa ny kanslist tar sin tid och under tiden ställer Lilian upp och hjälper oss, stort tack Lilian!

Nu stundar julledighet. Önskar er alla en god jul och gott nytt år.

Ta hand om er och bär reflex i mörkret!

Er ordförande

AnnSofi Tureson

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL