Stoppa trafficking

Människohandeln som ger oss sexslavar i Sverige

Miljontals människor utnyttjas i människohandel. Majoriteten är kvinnor och barn som tvingas till prostitution. Polisen uppskattar att mellan 200 och 500 kvinnor och barn årligen kan ha blivit föremål för människohandel för sexuella ändamål i Sverige.

Och bakom varje sexköp finns en torsk, någons man, någons bror, någons pappa eller son och arbetskamrat som bryter mot all moral och lagen. Utsatta kvinnor och barn får sina liv förstörda. En slavtillvaro präglad av hot, våld, psykisk och social misär.

Statistiken säger att tio procent av alla män i Sverige har köpt sex. I våras läste vi om två torskar som varit på illegala bordeller. En tv-kändis i Stockholm och en kommunstyrelseordförande i en av våra grannkommuner. Människohandlare och den organiserade brottsligheten tjänar stora pengar på brottsoffrens olycka och i kriminalitetens spår följer vapen och droghandel.

För oss socialdemokrater har alla människor lika värde och rättigheter oavsett social, etnisk, kulturell eller religiös bakgrund. Det mänskliga slaveriet måste stoppas. Alla förtjänar att växa upp och leva i trygghet. Slaveri har ingen plats i vår kommun.

Socialdemokraterna i Mark kräver därför att:

– Den som fastnat i prostitution ska ges brottsofferstatus,
– Sexköp ska alltid ge frihetsberövande straff,
– Sexköp ska alltid ses som ett sexuellt övergrepp.

Vi tycker helt enkelt att det är dags att ta nästa steg.  För så länge kvinnor och barn sitter inlåsta i lägenheter och övergreppen fortsätter kommer vi kräva ytterligare åtgärder.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL