Krister Andersson

Krister Andersson

Hej,

Jag är medlem i den lokala partiföreningen Fritsla Socialdemokratiska förening.

I Sjuhäradsbygdens Partidistriktsstyrelse är jag ledamot.

Varför är du socialdemokrat?
– Mitt fackliga intresse väcktes tidigt. Redan när jag gjorde lumpen blev jag utsedd av mina kompisar som förtroendevald. Därefter engagerade jag mig inom dåvarande Metall och sedan Statsanställdas förbund. För mig handlade det främst om ojämlikheten och trygga villkor på jobbet. Steget att då engagera sig politiskt är inte så långt. Socialdemokraterna var ett självklart val för mig.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Jag är inte heltidspolitiker. Större delen av mitt vuxna liv har jag arbetat inom fackföreningsrörelsen. Nu är jag avtalspensionär, vid sidan av mina förtroendeuppdrag. Som riktigt ung drömde jag om att bli advokat, tills jag insåg vilken utbildning som behövdes.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– För mig handlar politiken om helheten. Men ska jag välja något område är jobb- och näringspolitik oerhört viktiga. De ger grunden till att människor kan känna trygghet, försörja sig själva, betala skatt och därmed ge förutsättningar för alla andra viktiga områden i samhället att utvecklas.

Vad är du mest stolt över?
– Att det har gått bra för mina barn som numera är utflyttade, har jobb och står på egna ben. Mer personligt att jag antagit många utmaningar under livet som legat utanför min komfortzon. Det är utvecklande.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Vistas utomhus. Helst i skogen tillsammans med hundarna.

Krister Andersson
Klicka här för att skicka e-post till mig.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL