Laila Neck

Laila Neck

Hej,

Jag är född och uppvuxen i en arbetarfamilj i Lidköping. Mina föräldrar hade ett stort samhällsintresse genom sitt engagemang i nykterhetsrörelsen IOGT senare IOGT-NTO.

Efter att ha varit fackligt aktiv i Vårdförbundet under ett antal år hamnade jag i Socialdemokraterna när jag flyttade till Tibro 1993.  Där blev det uppdrag internt i arbetarekommunen och partidistriktet samt externt i kommunens olika nämnder. De senaste åren som fullmäktiges ordförande.

Jag har haft regionuppdrag sedan regionen bildades och tills jag flyttade till Istorp, främst i Hälso- och Sjukvårdsnämnd samt Folkhälsorådet.

Jag har också ett stort kyrkligt intresse. Jag har suttit i ledningen för Tibro pastorat i 25 år samt Skara stift i 13 år.

Jag är utbildad distriktssköterska och har arbetat som det på landsbygden samt skolsköterska på gymnasium.

Folkhälsan är en av flera viktiga frågor för mig. Här handlar det inte bara om motion och äta morötter, utan hur vi bygger vårt samhälle med arbete, bostäder, grönområden, omsorg om människor i olika åldrar, möjlighet att ta del av kultur och känna sig delaktig i samhället med mera.

Uppdrag i Marks kommun
Kultur- och fritidsnämndLedamot
OmsorgsnämndLedamot
VigselförrättareVigselförrättare

Jag är även ordförande i Horreds Socialdemokratiska förening.

Klicka här för att skicka e-post till mig.

facebook Twitter Email

Nu lämnar du vår hemsida

You will be redirected to

Click the link above to continue or CANCEL